29. marts 2024

Indenrigsminister Bertel Haarder vil ikke blande sig i færgesagen. Det fremgår af et brev, han har sendt til Orø-borgerne.

Indenrigsminister Bertel Haarder vil ikke blande sig i færgesagen. Det fremgår af et brev, han har sendt til Orø-borgerne.
Indenrigsminister Bertel Haarder har i et brev til Orøs borgere, som Holbeaekonline.dk er i besiddelse af, gjort det klart, at han ikke mener han bør blande sig i sagen om Holbæk-Orø overfarten.

Brevet blev sendt til Lene Andersen, der sammen med en mindre gruppe Orø-borgere var på Christiansborg den 1. marts for at aflevere 604 underskrifter mod sløfningen af de sene afgange på færgeoverfarten.

I brevet skriver Bertil Haarder blandt andet:

“Jeg kan godt forstå i er optaget af færgedriften til Orø. Færgerne er de små øers livline og en forudsætning for at kunne understøtte bosætning og erhvervsudvikling. Derfor er det vigtigt med en fornuftig færgedrift.”

Færgestøtte er en generelstøtte til kommunen
I brevet skriver Bertil Haarder også, at selvom statens særlige tilskud til kommuner med småøer er begrundet i færgeudgifterne, så er der tale om et tilskud der gives som en generel støtte, som kommunerne frit kan disponere over.

Ikke hensigtmæssigt at blande sig
“Jeg er fortsat af den opfattelse, at spørgsmålet om tilrettelæggelsen af færgefarten til de mindre øer bedst løses inden for vores kommunale lokaldemokrati. Det ville ikke være hensigtsmæssigt, hvis jeg som minister skulle tage stilling til f.eks. konkrete ændringer i færgefartplaner. Det er og bør være en lokal debat mellem de berørte beboere og de lokale beslutningstagere”, skriver indenrigsminister Bertel Haarder i brevet.

Dokumentation:Læs indenrigsminister Bertel Haarders brev

1 thought on “Bertel Haarder vil ikke blande sig i færgesag

  1. Bertel Haarder focuserer på, at det er så vigtig for Lokalsamfundet med en fornuftig færgedrift. Det er og bør være en lokal debat mellem de berørte beboere og de lokale beslutningstagere. Derfor er det vigtig med åbenhed fra kommunen side omkring så væsentlige ting, som færgedriften er for en ø, sådan at beboerne bliver hørt og bliver involveret

Comments are closed.