Sikker sex i skolen

I næste uge – uge 6 – sættes der fokus på sikker sex. 24 folke-, privat- og specialskoler i Holbæk Kommune har tilmeldt sig Sex & Samfunds kampagne målrettet eleverne fra 4.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne. Holbæk Kommune supplerer Sex & Samfunds aktiviteter med ikke mindre end en sexkaravane og en rapsang for 7.-9. klasserne.

Kampagnen skydes i gang ved Ungdomsområdet centerfest på fredag. Herefter vil de ti skoler, som har tilmeldt flest elever til kampagnen, få besøg af sexkaravanen, der består af en minibus, en campingvogn og fire boder, hvor medarbejdere fra Ungdomsområdet, Sundhedsplejen og Sundhedscentret vil fortælle om seksuel sundhed og inddrage de unge i forskellige aktiviteter.

Samtidig har Ungdomsområdet i Holbæk Kommune inviteret alle 7. 8. og 9. klasser til at dyste om at skrive den bedste en rap/R&B/HipHop-tekst om sikker sex. Teksten skal skrives til et beat af Jack Narek Nikogosian fra rap-gruppen ”Sharoom & Sanctus”. Vinderen får lov at indspille sangen sammen med rapperen og skal optræde til centerfesten den 4. marts.

De tilmeldte klasser får også adgang til spil, blogs, guides og kendis-voxpop på sitet www.sexfordig.dk, ligesom de modtager et omfattende og kreativt undervisningsmateriale fra Sex & Samfund.

Baggrund
En undersøgelse viser, at kun én ud af ti lærere er tilfredse med seksualundervisningen i skolens ældste klasser. Lærerne har ofte ingen uddannelse inden for området, og de mangler støtte til at opbygge nogle gode undervisningsforløb. Seksualundervisningen er desuden meget uensartet på landets skoler til trods for, at det har været et obligatorisk fag siden begyndelsen af 1970’erne.

Formålet med Uge sex er at styrke seksualundervisningen og derved sænke antallet af aborter og antallet af unge smittet med sexsygdomme. Hver fjerde ung har nemlig haft en sexsygdom, og 2.772 kvinder mellem 15 og 19 fik år en provokeret abort i 2009.

Skriv et svar