25. april 2024

Holbæk Kommune fyrer 26 medarbejdere som følge af besparelser. Fotomanipulation: Holbaekonline.dk

Holbæk Kommune fyrer 26 medarbejdere som følge af besparelser. Fotomanipulation: Holbaekonline.dk

De massive besparelser i Holbæk Kommune betyder, at kommunen nu fyrer 26 medarbejdere.

Den anden budgetrunde indeholdt besparelser for i alt 66 millioner kroner i 2011, og besparelse i den størrelsesorden vil typisk medføre omfattende afskedigelser. I Holbæk Kommune er det lykkedes at begrænse antallet af fyringer gennem forskellige frivillige løsninger, alligevel bliver 26 medarbejdere nu fyret.

– Der er 19 medarbejdere, der har indgået en frivillig aftale om enten nedsat tid, seniorstillinger eller fratræden. Samtidig er der en del ubesatte stillinger og vikariater, der ikke bliver besat, og herudover sker der løbende en naturlig afgang fra organisationen, forklarer kommunaldirektør Hans Søie.

– Selvom det er positivt, at vi har kunnet reducere antallet af afskedigelser, er det en meget vanskelig situation, vi står i. Naturligvis primært for de medarbejdere vi må sige farvel til, men også for resten af organisationen, der nu skal undvære kompetente medarbejdere og kolleger. Men det er en situation, vi ikke kunne komme udenom, for uden disse besparelser ville vores økonomi ikke kunne balancere fremadrettet, understreger Hans Søie.

De berørte medarbejdere blev orienteret i onsdags, oplyser kommunaldirektøren.

Følger drejebog
Holbæk Kommune har udarbejdet en drejebog for afskedigelserne, så de bliver gennemført så nænsomt som muligt.

– Vores drejebog sikrer ikke blot, at personalejuraen er i orden, men også at ledere og chefer er klædt på til at håndtere den svære situation, forklarer kommunaldirektøren og understreger, at også relevante tillidsrepræsentanter vil stå til rådighed for medarbejderne.

Herudover bliver der oprettet en midlertidig jobbank, hvor de afskedigede medarbejdere kan lægge deres CV. Samtidig sikres de at komme til ansættelsessamtale, hvis de søger en stilling i kommunen.