Ændrede indkøbsvaner på Orø

Det ser ud til, at indkøbsvanerne har ændret sig på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Brugsen på Orø har alt for høje priser, ja det har næsten været et slogan i mange år på øen med 25 minutters sejlads til Holbæk.

Derfor har ange af øens borgere taget færgen til fastlandet for at købe stort ind i Kvickly, Netto eller Aldi, for så at nøjes med at købe småting som øl, cigaretter og ting man glemte at købe i Holbæk. For hvorfor give 2-3 kr. mere for smørret i Orø Brugs end på fastlandet. Jo den eneste grund kunne være, at man følte sig forpligtiget til at støtte den eneste dagligvarebutik der er tilbage på øen, for den ikke skulle gå hen at lukke. For tænk hvis man skulle tage til helt Holbæk, fordi man står og mangler et bundt persille.

Men nu er udviklingen vendt. For efter hvad Holbaekonline.dk har erfaret så har Brugsen på Orø haft færre kunder i 2010, men til gengæld nået den omsætning man forventede. Det må betyde, at hver kunde har købt større ind end tidligere, og altså ikke nøjes med de ovennævnte småting.

Der er formentlig det udvidede sortiment, der blev plads til med den nye større brugs på Brøndevej, der er grund til dette. Men også at Brugsen, med med den tidligere uddeler Stig Bay, har formået at diske op med nogle gode og billige tibud på hverdagsvarer.

Skriv et svar