Nu reagerer Orø på besparelser

Nu ser det ud til, at Orø-borgerne reagerer på kommunens besparelser på Orø-overfarten. Foto: Jesper von Staffeldt.

For mere end en uge siden kunne Holbaekonline.dk som den første skrive, at en af Holbæk kommunes mange besparelser, som blev vedtaget på byrådsmødet d. 22.december, ville betyde at man sløjfede aften afgangene på Orø-Holbækoverfarten fra 1. juli.

Trods plakater ved Holbækfærgen og ved Brugsen om disse indskrænkninger kom der tilsyneladende ikke nogen reaktion fra de berørte: LokalForum, Beboerforeningen, turisterhverv på Orø eller almindeligere borgere på øen.

Juleferien må tage en del af skylden, men nu er det som om det er ved at gå op for Orøborgerne, at det også er en beslutning, som kan berøre hele øens fremtid, især når man tænker på, at man fra kommunens side måske også har kig på Orø Skole.

Efter de oplysninger som Holbaekonline.dk er kommet i besiddelse af, tyder meget på at Orø-Holbæk-færgeoverfarten ikke er nogen underskudsforretning for Holbæk kommune, når man indregner bloktilskud fra staten herunder 1 million for gratis transport af ø-boere, billetindtægter fra biler og turister, godstransport mm. Der skulle endda være et lille overskud til vedligeholdelse af færgen.

Derfor kunne man spørge om, hvorfor færgeoverfarten skal reduceres med to medarbejdere, samt færre afgange. Det spørgsmål ved vi LokalForum vil stille kommunen, idet der er begæret aktindsigt.

2 thoughts on “Nu reagerer Orø på besparelser

 1. Holbaekonline går helt galt i byen,når de påstår, at der ikke er reageret fra bla. Orø Beboerforening.
  Vi inviterede repræsentanter fra Orøs forskellige foreninger til møde i begyndelsen af december med det formål at indgive et høringssvar omkring besparelser på vores færge og høringssvaret blev forfattet og sendt til rette vedkommende i kommunen – både direkte og også gennem vores Lokalforum.

  Efter beslutningen d.22.12. om besparelser på vores færge, kontaktede jeg i sidste uge vores ny hårdt prøvede overfartsleder for at få helt entydige oplysninger om følgerne af besparelserne.
  Dernæst indkaldte vi – i Beboerforeningen – igen til møde mandag aften.
  Her blev det besluttet, at de direkte og hårdest ramte på Orø – børn og unge + alle uden kørekort – må reagere.
  Vi har således indbudt en gruppe unge til at forfatte et brev, som fortæller “de kære beslutningstagere”, hvad besparelserne indebærer.
  Andre er MEGET velkomne til at gøre det samme.
  Gruppen omkring høringssvarene i december vil herefter samle brevene og videresende dem til vores dialogudvalg gennem Lokalforum, ligesom de vil blive sendt til dagspressen – så “jo” Holbaekonline vi ER IGANG og har VÆRET IGANG LÆNGE.

 2. Som medarbejder på Holbaekonline.dk men også som almindelig Orøborger, har jeg savnet oplysninger om hvad Beboerforening og LokalForum har foretaget sig i denne sag. Beboerforeningen råder over en hjemmeside “orønyt.dk”, men her har man intet kunne læse noget om den aktuelle sag.
  Først sent efter Holbaekonline.dk som eneste medie har bragt sagen frem , er det begyndt at gå op for Orøborgerne , hvad der er sket med Orø-Holbækfærgen

Skriv et svar