Slentre hen ad Vestergade – Og mød en portvin til 25000 kr

Denne portvin fra Eriksens Vinhandel i Vestergade koster 25.000 kroner. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det er ikke hver dag man møder en portvin til 25000 kr og mere end 100 år gammel.

Men en sådan en af slagsen kan man møde i Vestergade i Holbæk , hvis man besøger Eriksens Vinhandel. Dan Eriksen må dog indrømme, at man i år har taget lidt hensyn til finanskrisen, for sidste år var gaven til manden der har alt en whisky til 45000 kr.

Men der findes også vin og spiritus der er til at betale, bl.a. en whisky til knap 500 kr, som man næsten kan sige er Dans egen : Han og tre andre vinhandlere har slået sig sammen om et 700 l. fad med de gyldne dråber og som de har eneforhandling på her i Danmark. Det er absolut ikke nogen ”pædofil”-whisky for den har 17 år på bagen. Meget blød i smagen, men alligevel med et bid af røg.
Det er en fornøjelse at være kunde i forretningen, dels ved Dan Eriksen en masse om vin og spiritus, og dels er han i besiddelse af en god portion humor. Da en god kunde – en håndværksmester trådte in af døren, udbrød Dan: Nå du har da råd til en god flaske cognac, med alle de jydedollars du har tjent i år. Jamen replicerede kunden: Cognacen er til min svigerfar, så den må ikke koste mere end 300 kr, for jeg skal ikke arve ham!

Jeg kan trygt anbefale den 17 årige Glenfarclas, Highland, single malt scotch whisky til 495 kr .Havde jeg fået flere smagsprøver, var overskriften ikke blevet: Slentre ned ad Vestregade, men Gnags’: Slingrer ned ad Vestergade.

Skriv et svar