World AIDS Day i Tigerbutikken i Holbæk

Den 1. december er det World AIDS Day og den bakker Tigerbuttikken i Holbæk op om.

I den juletravle Tigerbutik i Smedelundsgade bliver man i disse dage mødt af en plakat med Peter Mygind, der opfordrer til at støtte AIDS-Fondet. Anledning er World AIDS Day og det er fjerde gang, Tiger bakker op om sagen. I år ved at sælge skrabelod til en 20’er, og som altid går hele beløbet til AIDS-Fondets arbejde.

Gennem årene har Tigers kunder givet mere end 700.000 kroner til AIDS-Fondets arbejde og i år er der chance for en håndgribelig tak for donationen, da Tiger, Nordisk Film Biografer, CHA CHA CHA og Brussels Airlines har sponseret præmier til skrabelodderne.

1. december er World AIDS Day
2010 har vist, at investeringerne i hiv og aids giver bonus. Ny forskning og nye måder at forebygge hiv på har skabt opsigtsvækkende resultater. I de værst ramte lande er antallet af mennesker, der bliver smittet med hiv, faldet med 25 %. Og på verdensplan får mere end 5 millioner mennesker behandling.

Men på trods af de gode resultater, er der stadig kampe, der skal kæmpes. Lige nu står 10 millioner mennesker i kø til den hiv-medicin, der kan redde deres liv. Medicinen er ikke særlig dyr, og har enorm effekt. Alligevel er medicinen kun tilgængelig for hver tredje.

World AIDS Day talen
Det er sjette år i træk, AIDS-Fondet skriver en tale, som alle kan holde 1. december. Dette års tale giver stemme til de 10 millioner mennesker, der lige nu venter på den hiv-medicin, der kan redde deres liv.

– Jeg ser det som opfordring, man ikke kan afslå. Hvis AIDS-Fondet mener, at jeg kan bidrage til at få et livsvigtigt budskab igennem, er jeg glad for at være med på holdet, der skal gøre World AIDS Day til en succes, siger erhvervsmanden Asger Aamund, som er hovedtaler.

Blandt dem der holder talen i morgen er både kendte og ukendte – også Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard skal holde talen.

World AIDS Day auktionen
AIDS-Fondet har endnu en gang skudt en kæmpe World AIDS Day auktion i gang på Lauritz.com.

Auktionen skal samle en masse penge ind til kampen mod hiv og aids og der er helt sikkert noget for enhver smag under hammeren. Hvad med at byde på et møde med Ida Davidsen, hvor du sammen med hende finder frem til dit helt eget smørrebrød, som bliver opkaldt efter dig? Eller en dag med Peter Mygind på optagelse til Borgen?

Auktionen lukker med hammerslag den 7. december, og både hammerslagsprisen og salærer går til AIDS-Fondet.

Du kan se mere om World AIDS Day på www.aidsfondet.dk

Skriv et svar