Orø-borgerne til møde om skolens fremtid

Omkring 50 Orø-borgere deltog i Borgermødet på Orø Skole i dag. Foto: Jesper Von Staffeldt.

Det er de små skoler, der står for skud, indledte skoleleder Bjarne Kybnov, Orø Skole, det borgermøde som søndag eftermiddag blev afholdt på Orø skole.

Årsgen til dette borgermøde var, at Holbæk kommune har bedt et privat konsulentfirma om at undersøge skolevæsenets fremtid med henblik på en bedre, mere effektiv og hermed også et billigere skolevæsen. Det sidste punkt betyder en hel del i disse sparetider, hvor Holbæk kommune mangler ca. 140 mill. kroner i at få budgettet til at hænge sammen.

Ingen af de 5 scenarier man er kommet frem til rummer, at Orø beholder sin skole som en selvstændig enhed.

Af den grund havde LokalForum på Orø indkaldt til et borgermøde og knap 50 borgere havde fulgt opfordringen, og det var ikke kun forældrene til skolens elever, der troppede op. For som en lidt mere moden Orøborger sagde: “Så er det for os at se hele øens fremtid, det drejer sig om, ikke kun skolens, fordi det meste af fundamentet for mange funktioner på øen begynder at smuldre stille og roligt. Det breder sig som ringe i vandet. Det er salamimetoden , når den er værst. Så uanset hvad, vil jeg holde på, at vi prøver på, på en eller anden måde at bevare skolen.”

Skriv et svar