Teselskab med minister og borgmester

Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen holder tale ved Holbæk Museums 100 års fødselsdag. Foto: Rolf Larsen.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og borgmester Søren Kjærsgaard var med, da Holbæk Museum i dag fejrede sin 100 års fødselsdag med et stort te selskab.

Klokken 12 bød bestyrelsesformand Michael Abel velkommen til de fremmødte og holdt en tale om museets 100 årige historie og udrøbte et trefoldigt hurre for Holbæk Museum. Derefter holdt Økonomi- og erhvervsministeren en tale, hvor han blandt andet kom ind på at alle generation efterlader sig spor i historien – gravhøje, slotte og herregårde. Borgmester Søren Kjærsgaard fik også lov til at sige et par ord, inden museumsleder Eskil Vagn Olsen gik på talerstolen for til sidst at bede ministeren og borgmesteren om at klippe snoren over, til Holbæk Museums nye permanente udstilling.

Økonomi- og erhvervsministeren, borgmesteren og bestyrelsesformanden blev derefter vist rundt i den nye udstilling af museumsleder Eskil Vagn Olsen.

Te og kage til alle
Mere end 30 boder var opstillet i musemsgården og alle steder blev der skænket te og kage af mange slags.

I boderne fortalte foreninger fra hele kommunen om dem selv og deres aktiviteter. Blandt udstillerne var Huset på Næsset, Frelsens Hær, Unicef og Grønlandsforeningen Ikinngut.

Også flere foreninger med historie som interesse var med i det store te selskab. Blandt dem var Lodsbåden, Danmarks Vej- og Bromuseum, Museumsforeningen, Lokalhistoriske foreninger fra Tølløse, Tornved, Tuse og Butterup, Holbæk Arkæologiklub og Dansk Slægtgårdsforening.

Sækkepiber og streetdance
Holbæk Pibe Band trak op og lod sækkepiber og trommer lyde i museumsgården. Senere sang Skt. Nikoli Kirkes Ungdomskor og streetdancere fra Vangkvarteret viste de seneste dansetrin. I løbet af eftermiddagen bød programmet også på harmonikaspil og historiefortælling, inden Holbæk Byorkester underholdte.

One thought on “Teselskab med minister og borgmester

Skriv et svar