20. april 2024

En togvogn og en transformatorstation udbrændte totalt natten til den 5. juli i år. Foto: Rolf Larsen/freelancefotografen.dk

En togvogn og en transformatorstation udbrændte totalt natten til den 5. juli i år. Foto: Rolf Larsen/freelancefotografen.dk

Branden på Holbæk Station i starten af juli får nu DSB til at udbetale ekstraordinær kompensation til de kunder på Nordvestbanen, som er tilmeldt DSB Pendler Rejsetidsgaranti.

Natten til den mandag den 5. juli nedbrændte en hytte med signaltekniske installationer, der styrede signalerne på strækningen før og efter Holbæk Station på Nordvestbanen.

Uden signaler at køre på, var DSB nødsaget til at indføre en nødkøreplan og indskrænke kørslen til ét tog i timen i hver retning, der standsede ved samtlige stationer undervejs.

Det betød, kunderne fik længere rejsetider og færre tog at vælge imellem.

DSB siger tak til kunderne
Først fra mandag 16. august, hvor skaderne stort set var udbedret, kunne DSB indføre en ny, væsentlig bedre køreplan med flere afgange og markant kortere rejsetider i myldretiderne.

Selvom branden med al sandsynlighed er påsat, har DSB valgt at kompensere kunderne på Nordvestbanen tilmeldt DSB Pendler Rejsetidsgaranti med en ekstraordinær 10 procent kompensation i perioden fra mandag den 5. juli til søndag den 15. august. DSB indbetaler kompensationen på kundernes NemKonto i den første halvdel af september måned.

– Vi er meget taknemmelige, fordi vores trofaste kunder har holdt ud, og rigtig glade, fordi Banedanmark har fået gennemført reparationerne hurtigere end ventet. Det har givet os mulighed for at introducere en ny, væsentligt forbedret køreplan med flere afgange og markant kortere rejsetider i myldretiderne, siger underdirektør og chef for DSB Salg Anne-Lise Bach Sørensen.

Årsagen til branden i relæhytten er endnu ikke kendt, men Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker branden som en ildspåsættelse.