Holbæk-løber til stort internationalt stævne i RaceRunning

Britt Druud Sørensen deltager i RaceRunners Cup på Frederiksberg Stadion. Foto: Asger Kjeldgaard Jacobsen.
Britt Druud Sørensen deltager i RaceRunners Cup på Frederiksberg Stadion. Foto: Asger Kjeldgaard Jacobsen.

24-årige Britt Druud Sørensen fra Holbæk er på vej til at gøre sig internationalt bemærket i atletikdisciplinen RaceRunning, som er en løbedisciplin for personer med balancehandicap. I juli deltager hun i RaceRunners Cup på Frederiksberg Stadion.

RaceRunning køres på en specialbygget trehjulet ”løbecykel” uden pedaler. Den særlige konstruktion gør, at selv personer med meget dårlig balance, som til daglig sidder i kørestol, kan løbe og bruge deres krop aktivt.

Ultimativ frihed
Britt Druud Sørensen har på meget kort tid vist rigtig gode resultater i RaceRunning, som hun først begyndte på i foråret 2009 efter at have været på et inspirationskursus. For Britt, der er spastiker, giver RaceRunning en stor frihedsfølelse:

– RaceRunneren gør mig i stand til og kan løbe meget, meget længere end jeg ellers ville have kunnet, fortæller hun.

Britt Druud Sørensen deltog ved RaceRunners Cup i 2009 og også i TV2 Øst-løbet i både 2009 og 2010. Noget, hun ikke havde troet var muligt:
– Lige efter, at jeg var begyndt at dyrke RaceRunning, så jeg for første gang muligheden for at kunne deltage i TV2 Øst-løbet, hvilket jeg før kun sad og drømte om at kunne være med til. Bare det at kunne være med var en stor succes for mig. I 2010-udgaven af løbet meldte jeg mig til en 10,5 km til stor overraskelse for mange, fortæller en glad Britt.

Masser af RaceRunning i Frederiksberg Idrætspark
Frederiksberg Idrætspark danner lørdag den 10. juli rammen om RaceRunners Cup, som sammen med EM i RaceRunning afholdes i et samarbejde mellem Frederiksberg Handicap-Idræt, Dansk Handicap Idræts-Forbund og CPISRA (den internationale idrætsorganisation for spastikere). De to store internationale stævner markerer afslutningen på RaceRunners Sports Camp 2010, der foregår 4.-11. juli i Frederiksberg Idrætspark.

Fakta om RaceRunning
RaceRunning er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. En RaceRunner er en specialbygget trehjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balance ikke er et problem. Derfor er RaceRunning en oplagt sportsmulighed for blandt andet spastikere, gigtramte og amputerede. RaceRunning giver handicappede, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft.

Skriv et svar