Børnekulturweekend 2010 i Nyvang

I weekenden afholder Andelslandsbyen Nyvang børnekulturweekend i samarbejde med Danmarks Vej- og Bromuseum. Temaet er ”Sct. Hans og folketro”.

Ved midsommer, når solen har badet landet i et trylleskær, er naturen særlig magisk og frugtbar. Alt summer af trolddom, og også urterne og helligkilderne er særligt kraftfulde.

De underjordiske rumsterer i skov og høje, og utålmodige hekse gør klar til at flyve mod syd til Bloksbjerg eller rejse ad hekkenfeld til ved Hekla på Island. Så er det med at låse alle redskaber inde, så heksene ikke rider ond lykke i dem, og ståle alle lemme og døre med nåle og leer så de ikke kommer indenfor.

Mennesket har altid fejret denne tid, hvor de onde kræfter skal jages bort, så hvad enten du vil fejre Johannes Døberen eller holde det hedenske solhverv i hævd, så er det en god ide at være godt forberedt til Sankt Hans.

Blandt weekendens aktiviteter kan nævnes:
Lysestøbning
Fremstilling af hekse og tryllestave
Støbning af tinsoldater
Smeden fortæller historier
Lørdag d. 19. juni Kl. 13.00: ”Good Old Days”– En musikalsk forestilling fremført af Visens Venner.
Kl. 11.30 og kl. 14.30 begge dage: Historievandringer – Gå en rundtur og mød Odins Ravne fra Holbæk, der fortæller historier fra den nordiske mytologi.

Kom og få en herlig fortælling om folketroens magiske verden, lav din egen heks, spis heksesuppe, oplev smedens magiske evner og meget mere.

Danmarks vej- og bromuseum:
Broer har altid været et stærkt symbol i myter og sagn, ikke mindst som en overgang mellem to verdener. Danmarks vej- og bromuseum præsenterer denne weekend et spændende tema om broer i folketroen.

Skriv et svar