44-årig dømt for skud og afpresning

En 44-årig mand fra Holbæk er ved retten i Glostrup blevet idømt to års ubetinget fængsel for at have afpresset og forvoldt fare for liv og førlighed hos en 36-årig mand, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Dommen faldt fredag den 22. januar i en domsmandssag ved Glostrup Ret.

Den 44-årige blev dømt for tre forhold:

– den 22. april 2007 ca. kl. 2205 sammen med flere medgerningsmænd at have affyret ni haglskud med to jagtgeværer mod et kolonihavehus, hvor den 36-årige og dennes dengang to- og fire-årige sønner befandt sig i soveværelset.

– den 24. juni 2009 mellem ca. kl. 2030 og 2100 sammen med flere medgerningsmænd at være trængt ind i den 36-åriges kolonihavehus og med knive truet den 36-årige til at indgå en aftale om at afdrage i alt 220.000 kroner, mens den 36-åriges syv-årige søn så på.

– og for ulovligt at have besiddet to slagvåben i form af to kraftige kabler omviklet med sort tape på sin bopæl.
Den 44-årige nægter sig skyldig i de to første forhold, men erkender overtrædelse af våbenloven.

Manden er kendt af politiet fra rockermiljøet og tidligere straffet for blandt andet overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Han har siddet varetægtsfængslet siden den 14. juli 2009.

Skriv et svar