Digitale scannere gør det nemmere at stemme

Når Holbæks borgere i dag går til valg, vil der på de fire største valgstedet blive nemmere at komme til.

Mere effektive arbejdsgange og frit valg mellem valgbordene. Det bliver resultatet af digitale scannere, som opstilles på fire af kommunens valgsteder.

Vælgere, der skal stemme i Bjergmarkhallen, Tølløsehallen, på Elværket eller på Holbæk Private Realskole, kan for første gang få hurtig adgang til valgbordene via digitale scannere og stregkoder på valgkortene

Frit bordvalg
På de fire valgsteder, kan borgerne frit vælge mellem de forskellige valgborde, kø eller ej. Og det kan være en klar fordel, da der til borgernes irritation kan være lang kø ved ét valgbord, mens de andre borde er frie.

Med det “gamle system” er valgkort og valgborde opdelt efter distrikter, hvilket i princippet betyder, at der kan stå borgere fra en hel vej ved samme valgborg på sammme tid.

Med de digitale scannere går det hele meget nemmere. Lige meget hvilket valgbord borgeren vælger at stille sig ved, så kan man få sin stemmeseddel udleveret, når stregkoden på valgkortet er scannet ind.

Mere effektive arbejdsgange
De digitale scannere er ikke kun en fordel for borgerne, der skal stemme. Scannerne vil lette adgangen til afstemningen og statistikker, og på sigt opnår valgmedarbejderne en tidsbesparelse ved optællingen.

25 kommuner går digitalt
Ud over Holbæk Kommune har 24 af landets kommuner valgt at sætte digitale scannere op til kommunalvalget. Nogle kun på ét sted, andre på alle steder.

Digitale scannere blev ved europaparlamentsvalget i juni med succes brugt på forsøgsbasis i landets største kommuner.

Skriv et svar