Holbæk hæver skatten

Holbæk Kommune har fået grønt lyst af Indenrigs- og Socialministeriet til at hæve skatten med 67,9 millioner kroner til næste år.

– Det er en glædelig nyhed, at Holbæk Kommune har fået mulighed for at hæve skatten – noget som næsten hele byrådet er enige om er nødvendigt, siger Hans Søie, der er kommunaldirektør i Holbæk Kommune.

Han uddyber, at muligheden for at hæve skatten giver byrådet et større manøvrerum i forhold til økonomien i 2010. Men samtidigt er det vigtigt at understrege, at en eventuel skattestigning ikke løser de langsigtede økonomiske udfordringer i kommunen. En skattestigning alene bringer ikke balance i budgettet på langt sigt.

Byrådet holder sit næste budgetseminar på torsdag og her vil politikerne tage muligheden for en skattestigning med i deres videre arbejde med budgettet.

Hvordan en skattestigning skal fordeles mellem personskat, grundskyld og dækningsafgift på erhvervsejendomme, bliver først endeligt afgjort den 7. oktober, hvor byrådet vedtager budgettet for 2010-2013.

Holbæk Kommune er en af 17 kommuner i landet, som har fået lov til at hæve skatten.

Leave a Reply