Statsministeren åbner Landsstævne 2009

Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler ved åbningsceremonien i aften. Foto: Statsministeriet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler ved åbningsceremonien i aften. Foto: Statsministeriet.

Statsminiter Lars Løkke Rasmussen åbner i aften Landsstævne 2009 ved den store åbningsceremoni i aften.

– De stærkeste fællesskaber er frivillige fællesskaber. Derfor har den frivillige idræt stor betydning for Danmark – både kulturelt, socialt og sundhedsmæssigt. Jeg glæder mig til at deltage i landsstævnet i Holbæk. Og til igen at opleve en fantastisk folkefest sammen med titusinder af ildsjæle, udtaler Lars Løkke Rasmussen om sin deltagelse i Landsstævne 2009.

Hos arrangørerne af landsstævnet, DGI (Danske Gymnastik – og idrætsforeninger) og DDS (De Danske Skytter), er der glæde over, at statsministeren lægger vejen forbi landsstævnet i Holbæk, der er det 25. stævne.

– Landsstævnet er en fantastisk folkefest, som lever i kraft af en lang tradition og deltagernes store livsglæde og lyst til at danne et folkeligt fællesskab. Landsstævnet er en fest for de værdier og kvaliteter, som foreningslivet bidrager med til det danske samfund. Derfor synes vi naturligvis også, at statsministeren skal tale på åbningsaftenen, siger formanden for DGI, Søren Møller.

Også formanden for De Danske Skytteforeninger, Christian Kjær, ser frem til statsministerens besøg:

– Det glæder mig, at landets statsminister Lars Løkke Rasmussen er med til åbningen. Det underbygger værdien af landsstævnerne, og det styrker signalet om breddeidrættens rolle og betydning for samfundet.

Lars Løkke Rasmussen deltog ved landstævnet i 2006 i Haderslev. Dengang var det som sundhedsminister.

Udover statsministeren, deltager Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen også i åbningsceremonien i aften. Det samme gør over 20.000 deltagere og ligeså mange gæster og tilskuere, kommer de til at opleve et show, som teaterchef for Holbæk Teater, Pia Jette Hansen, står i spidsen for. De får også mulighed for at synge med på årets landsstævnesang, når Dodo & The Dodos fyrer op under landsstævnestadion i forlængelse af åbningsarrangementet.

Leave a Reply