28. marts 2024
Den nye danske animationsfilm Rejsen til Saturn kan ses i Grand bio fra fredag den 26. september.

“Rejsen til Saturn” er det første danske folke-rum-eventyr i verdenshistorien. En film om ære, respekt, kærlighed og integritet. En historie om at sætte livet på spil, for at forsvare de danske værdier: Hjørnesofaen, kolonihaven og den kælderkolde pilsner.

Per er en helt almindelig dansker. Lidt for slap og lidt for smart. Han kunne med andre ord have haft et udmærket liv, hvis det ikke var for multimillionæren Kurt Majs salmonellabefængte kylling. Den kylling, der gav en astronaut madforgiftning umiddelbart inden rejsen til Saturn, så det blev nødvendigt at finde en anden navigatør og valget faldt på Per. Til hans tidligere store kærlighed og nuværende tekniske chef – Susannes – bestyrtelse! Hendes protester til trods træder Per ind i astronautteamet, og ekspeditionen rejser ud i det uendelige univers under ledelse af den forstyrrede major Arne Skrydsbøl.

Mens Susanne forsøger at afsløre Pers skandaløse mangel på evner, falder han til hos ”rengøringsholdet” med den integrationsivrige Jamil og den sexfikserede Ole. Alt går tilsyneladende planmæssigt, men ved ankomsten til Saturn gør hverken taler om ytringsfrihed, glasperler eller håndvåben indtryk – for Saturn ER allerede koloniseret. Og det viser sig, at Kurt Maj havde en hemmelig plan, der vil føre til jordens udslettelse, Danmarks besættelse og uoverskuelige naturkatastrofer.

Kun Per, resterne af teamet og Susanne kan forhindre det utænkelige, men det virker næsten umuligt: Per dør (for en stund), amerikanske atommissilbevæbnede marinesoldater vil entusiastisk hjælpe til, og det viser sig, at der er billige øl i rummet…

Og hvis det lykkes at redde jorden, vil Jamil så nogensinde få statsborgerskab, vil Arne glemme stemmerne i hovedet, og vil Per og Susanne endelig erkende deres kærlighed til hinanden?

Her er dømt visuals uden sidestykke, følelser i den tunge ende, humor og hæsblæsende action.

Filmen kan ses i Grand bio fra fredag d. 26. september.